070-497 39 03

Trädfällning i Norrtälje

Säker, professionell och avancerad trädfällning i Norrtälje

Trädfällning i Norrtälje

Trädfällning kräver planering, stor kunskap och säkerhetstänk. Fäller man felaktigt ner träd kan de skada hus, människor och annat i omgivningen. Vi på Lindeberg trädfällning har gedigen erfarenhet och kunskap av trädfällning i Norrtälje med omnejd. Med oss kan ni känna er trygga att ni får arbetet gjort på ett professionellt sätt.

Som skrivet så krävs det planering för trädfällning eftersom alla träd är unika och har olika förutsättningar. Vi kommer alltid ut till er och tittar på uppdraget, därefter gör vi en plan utefter era önskemål för trädfällning i Norrtälje. 

Utförande av trädfällning i Norrtälje

Den vanligaste lösningen brukar vara att fälla trädet från marken, om utrymme finns. Begränsad yta, känsliga markförhållanden, byggnader, elledningar eller andra omständigheter kan göra att vi behöver ta ner träden sektionsvis. Detta görs oftast av arborister eller klättrande trädfällare. Ibland är den säkraste metoden en skylift eller såg på kranbil. Vi har tillgång till alla maskiner och verktyg som behövs för en smidig och säker trädfällning i Norrtälje.

Försäkringar, tillstånd och utbildning

Vi fäller träd av alla storlekar – höga, låga, tjocka och smala men också stormfällda och skadade träd. Det krävs därför stor försiktighet och noggrann planering. Vi på Lindeberg trädfällning har både utbildning och erfarenhet av att arbeta med detta. Vi har motorsågskörkort ABC, ESA-röj (arbete nära elledning) och försäkring samt är momsregistrerade.

Vi utför trädfällning i Norrtälje för alla – överallt

Vi utför trädvård och trädfällning i Norrtälje på tomt, i stadsmiljöer och i skog för både privatpersoner, föreningar och företag.

Privatpersoner kan få 50 % skattereduktion på arbetskostnaden med RUT-avdraget om arbetet sker på tomt.  

Omvårdnad av träd 

Ibland behöver eller vill man inte fälla hela trädet för ett önskat resultat. Det kan räcka med kronreducering, beskärning eller hamling. Träd gör stor nytta för vårt klimat och våra djur. Insekter, fåglar och andra djur finner sin föda i träden och har i många fall träden som boplats. Därmed kan vi genom att inte fälla hela träd göra nytta för djuren. Även döda träd gör nytta för den biologiska mångfalden.  

Helhetslösning kring trädfällning i Norrtälje

När trädfällningen är utförd ligger det oftast mycket grenar, kvistar och stambitar kvar på marken. Det kan ta ganska mycket tid att göra sig av med det. Vi kan hjälpa er att hitta en lösning för att bli av med det eller göra det till något annat ni kan ha nytta av. Två exempel kan vara att flisa grenar och ris eller aptera stambitar och grova grenar till vedkubbar. Här kan du läsa mer om våra andra tjänster

Välkomna att höra av er för frågor eller bokning.